ЦРНА КИСЛОРОДНА ОРГАНИКА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ СО ВИСОК ШЕЌЕР ВО КРВ, ДИЈАБЕТЕС И ОБЕСИТЕТ

Стапките на глобална дебелина се повисоки од било кога.Во денешниот свет, луѓето јадат повеќе храна, а помалку се движат. Ова е првенствено резултат на нашите седентарен животен стил и лесен пристап до калорично густа храна.Луѓето во светот се или предијабетичари или дијабет тип 2Ова во врска со статистиката е директен одраз на острото зголемување на дебелината во последните неколку децении.Точната причина за дијабетес тип 2 сè уште се дебатира. Повеќето истражувачи се согласуваат дека тоа е предизвикано од преголемата калории.Многу истражувачи, исто така, се согласуваат дека дијабетесот тип 2 е дополнително влошен од диета висока со шеќер и рафинирани јаглехидрати.Истражувањата покажале дека фулвичната киселина може да ја намали хипергликемијата (висок шеќер во крвта) кај дијабетичните стаорци [13].Други истражувања покажуваат дека фулвичната киселина може да ги зголеми антиоксидантните ензими како што е супероксид дисмутаза (СОД) во бета клетките на панкреасот [14].Студијата од Journal of Medicinal Food покажа дека дебелите лица кои користеле чист шилајит подобро реагирале за вежбање на оние кои не 15 долари].Резултатите од фулвичната киселина, шеќерот во крвта, вежбањето и дебелината се ветувачки. Сепак, овие резултати не значат дека фулвичната киселина е остварлива замена за здрава исхрана и програма за вежбање.Наместо тоа, ова истражување покажува дека механизмите поврзани со фулвичната киселина, шеќерот во крвта, вежбањето и дебелината, го прават еден од најдобрите суплементи за комбинирање со програма за здрава исхрана и вежбање 16 долари].

www.mudd4me.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*