Можно е до крајот на мај да се отворат рестораните за свадби

Можно е до крајот на мај да се отворат рестораните за свадби

 Можно е до крајот на мај да се отворат рестораните…20.04.2021  Одбери категорија  Актуелно  Бизнис вести  Анкети и истражување  Успешни приказни  Издвоени огласи  Занимливости 

Министерот ова го најави на вечерашното гостување во „Клик Плус“ на ТВ21.

Министерот за економија Крешник Бектеши, не ја исклучи можноста на крајот на мај да бидат отворени рестораните за свадби. Министерот ова го најави на вечерашното гостување во „Клик Плус“ на ТВ21.

„Верувам дека во разговорите кои ги имаме во рамките на Кризниот штаб, некаде кон крајот на мај треба да се дозволи и отворањето на рестораните за свадби имајќи го предвид и трендот на намалување на бројот на нови случаи – изјави Бектеши.

Рестораните за свадби повеќе од една година се веќе затворени, не се дозволени свадби и други поголеми семејни веселби поради пандемијата. Во моментов се затворени и другите угостителски објекти поради третиот бран.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*