17 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ БОРИС ТРАЈКОВСКИ

Пред точно 17 години, на 26 февруари 2004 година, во авионска несреќа близу Мостар, загина македонскиот претседател Борис Трајковски. Во несреќата, покрај Трајковски животот го загубија Димка Илкова-Бошковиќ, Ристо Блажевски и Анита Кришан Лозановска од Кабинетот на претседателот, Миле Крстевски од Министерството за надворешни работи, Борис Велинов и Аце Божиновски, членови на обезбедувањето и пилотите Марко Марковски и Бранко Ивановски.Претседателот Трајковски ќе остане запаметен како светла страница во поновата македонска историја, олицетворение на еден систем на вредности, за кој вреди да се залагаме.Борис е нашиот претседател, кој успехот на Македонија го натопи со својот живот.Нека му е вечна слава!ВЕРУВАМ ВО МАКЕДОНИЈА!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*