Полицијата апелира за информации откако неделава бил нападнат полицаец кој бил нападнат во ЦБД во Сиднеј.

Околу 7 часот минатиот вторник (23 февруари 2021), полицаецот беше во супермаркет на улицата Кеј, Хајмаркет, кога беше нападнат од човек додека се обидуваше да изврши апсење на должноста.Полицаецот го забележал човекот како излегува од супермаркетот со неколку предмети за кои не платил.Наредникот на должноста го советуваше персоналот за тоа што настанало каде го предизвикале мажјакот кој ги игнорирал.Кога пред продавницата наредникот му се приближил на мажјакот и ја објавил канцеларијата изјавувајќи дека бил уапсен за кревање продавници. Настанала борба каде мажјакот наводно го нападнал наредникот пред да избега од местото на настанот.Наредникот претрпе мали повреди.Полицајци од Командата на полициската област во Сиднеј присуствувале и започнале истрага.Додека полицијата ги продолжува своите прашања, објавија снимки од камерите на човек кој можеби може да помогне во нивните прашања.Човекот е опишан како кавкаски изглед, стар 30 до 35 години, висок 180 см и тенка градба.Носеше темно црн качулка, темно обоени долги панталони, сини патики и црн ранец.Секој што има информации за овој инцидент е повикан да контактира со стопери на криминал: 1800 000 333 или https://nsw.crimestoppers.com.au. Информациите се лекуваат во строга доверба. Јавноста се потсетува да не пријавува криминал преку страниците на социјалните мрежи на НЈВ Полиција.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*