Фото и видео продукциите пред колапс!

Во Македонија во Фото ,видеопродукции и продукциски куки има вработено околу 7000 лиге,тие веќе година дена имаат забрана за работа. Свечености не се одржуваат ,концерти не се одржуваат ,најзасегнат во Македонија е овај сектор затоа што во Македонија постојат специализирани фирми за сниманје на свечености ,за снимање на видеозаписи за пејачите кои моментално и тие се забранети ,постојат фирми за изнајмуванје на озвучување,осветлување и слиц…Дали владата ќе се сети на овие фирми или ке остави сите да ги отпуштат своите вработени ,дел веќе се затворија.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*