Момче од струшко убиено за време на нападот во Виена

21-годишниот Н.В. со потекло од Велешта, струшко, вчеравечер е убиен во терористичкиот напад кој се случи во центарот на Виена. Според членовите на семејството, во моментот тој бил излезен во кафуле каде бил со пријателите. Како што веќе потврдија и тамошните власти, во Виена синоќа загина уште едно лице по потекло од Северна Македонија, но, тој беше еден од напаѓачите и беше застрелан од полицијата.

Вечерашниот терористички напад во Виена е прв од толку големи размери воопшто во Австрија. Индикативно е дека нападот е изведен на последната вечер пред затворањето на градот во борбата против вирусот корона. Според последните информации, терористите извршиле координирани напади на шест локации во Виена.

Вечерашниот терористички напад во Виена е прв од толку големи размери воопшто во Австрија. Индикативно е дека нападот е изведен на последната вечер пред затворањето на градот во борбата против вирусот корона. Според последните информации, терористите извршиле координирани напади на шест локации во Виена.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*