ГЛАВНИОТ ИНФЕКТОЛОГ ОД МЕРИЛЕНД д-р Фахем Јунус СОВЕТУВА: Ќе живееме со Covid-19 со месеци. Да не го негираме или паничиме

November 19, 2020 intvaustralia 0

Раководителот на клиниката за инфективни болести, Универзитет во Мериленд, САД советува:    1. Можеби ќе треба да живееме со Ковид 19 со месеци или години. Не […]

Што значи кризна состојба?

November 19, 2020 intvaustralia 0

Кризна состојба е состојба предизвикана од ризици и опасности кои можат да ги загрозат добрата, здравјето и животот на луѓето и животните и безбедноста на […]