Македонијо среќен празник : Сузана Гавазова денес ги засени политичарите

September 8, 2020 intvaustralia 0

По повод Денот на независноста на Република Македонија, 8 Септември, една од најпознатите фолк пејачки во Македонија Сузана Гавазова, направи специјална фотосесија, а празникот покрај […]

ВРАЧУВАЊЕ НА НАГРАДАТА „ЖИВОТНО ДЕЛО”, НА ГОДИНАШНИТЕ ЛАУРЕАТИ, МУЗИЧКАТА ГРУПА „БИСЕР” И НЕЈЗИНИТЕ ЧЛЕНОВИ 02.09.2020

September 3, 2020 intvaustralia 0

Денес, по повод празникот „2-ри Септември“, Денот на ослободувањето на Демир Хисар, свеченостите започнаа со полагање цвеќе на споменичните обележја во Демир Хисар и оддавање […]