Судот пресуди дека полицискиот час воведен поради коронавирусот во оваа земја бил неуставен

July 22, 2020 intvaustralia 0

Полицискиот час во Австрија поради Ковид-19 не бил уставен, пресуди денеска Уставниот суд во Виена, предизвикувајќи критики дека Владата ги игнорирала законите додека донесувала мерки […]