Групата „Бисер“ од Демир Хисар после 40 годдини од нејзиното оснавање денека ја доби највисоката награда за „ЖИВОНО ДЕЛО“

July 27, 2020 intvaustralia 0

Групата „Бисер“ од Демир Хисар после 40 годдини од нејзиното оснавање денека ја доби највисоката награда за „ЖИВОНО ДЕЛО“ за 2020 г, Од мое име […]

Судот пресуди дека полицискиот час воведен поради коронавирусот во оваа земја бил неуставен

July 22, 2020 intvaustralia 0

Полицискиот час во Австрија поради Ковид-19 не бил уставен, пресуди денеска Уставниот суд во Виена, предизвикувајќи критики дека Владата ги игнорирала законите додека донесувала мерки […]