Здружение На Естрадни Уметници

June 25, 2020 intvaustralia 0

Целокупната музичка бранша во Македонија стрпливо чекаше изминативе месеци, заедно со повеќе други поврзани дејности да се создадат услови за нормално функционирање. Сега кризниот штаб […]

Дарко за она што го доживеал во Германија: Бев измамен од куќен пријател, работев на фасади, а бевме сместени во контејнери

June 22, 2020 intvaustralia 0

Десетици илјади луѓе од просторите на екс-Југославија работат на црно во Германија. Некои веруваат дека ги чекаат виза, мед и млеко. Други знаат дека ќе […]

АВИОН-РЕСТОРАН ВО НЕГОТИНО

June 18, 2020 intvaustralia 0

🔴 Еден помеѓу ТРИ вакви авион-ресторани во светот во тоа време❗️ 🔴 Според кажувањата, авионот бил паднат и иако во лоша состојба, со огромна желба и мотивација […]

„Mузика – Сега!“: Иницијатива на музичари и музички работници за итно враќање на музичките настапи

June 18, 2020 intvaustralia 0

Разни музичари, музички работници, композитори, изведувачи и автори се здружија под името „Музика – Сега!“ со барање до властите за итно враќање на музичките настапи, […]