БУГАРСКИОТ КНЕЗ ФЕРДИНАНД, 1896 Г: Во Македонија зборуваат јазик подеднакво далечен од бугарскиот и српскиот… кој е посебен јазик!

May 4, 2020 intvaustralia 0

Подготвил: Дарко ЈАНЕВСКИ Во 1896 година, по меѓународното признавање на Фердинанд за кнез на Бугарија (Фердинанд Саксобурготски, кнез на Бугарија 1887-1908 и цар на Бугарија […]

Крај на една ера: Лила се збогува со колегата – „Си го живееше животот како што тој сакаше…“

May 4, 2020 intvaustralia 0

Бројки јавни личности и колеги од утринава упатуваат последен поздрав до македонскииот водител, музичар, композитор и шоумен Драган Вучиќ. Сите со неверување ја примија веста […]