Грчки националисти ја нападнаа екипата на ИНТВ и фолк пејачот Јошка во Перт Австралија!

Нападната екипата на ИНТВ заедно со фолк пејачот Јошка во ресторан на една позната плажа во Перт .Едем од екишата на ИНТВ носел маица и крпа со сонцето
од Куклеш,Во ресторанот дошла група од неколку Грчки националисти ,најпрво биле нападнато вербално а потоа и физички,дел од Македонците и сите Грци
се приведени од страна на полицијата.Еден од екипата на ИНТВ е со повреди и модринки,подебелиот крај го добиле Грците.Да подсетиме деновиве
во Перт Австралија се наоѓа екипа на ИНТВ и ИН продукција од Македонија каде се снимаат емисии со нашите Македонци.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*