Од 20 јануари ИНТВ стартува со нови емисии од Мелбурн

Сателитската ИНТВ после годишните одмори од 20 Јануари стартува со емисии од новото студио во Мелбурн .Првата емисија што ке се стартува е “На кафе кај Иван “.Конечно и Македонците од Мелбурн ќе можат да кажат што имаат и да ѓи слушнат и видат Македонците распрскани во светот,затоа што ИНТВ се гледа и во Америка ,Канада и Европа.Инаку во Сиднеј веќе неколку години се прават емисии,прилози и се покриени скоро сите настани .Наскоро следува доопремување со нова опрема,нов персонал и влегување на други лица во телевизијата.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*