Караванот тргнува од Мелбур,ИНТВ ги избира најпупуларните во Австралија

Сателитската ИНТВ во месец фебруари одржува манифестации “Најпопуларните за 2019” .На сателитската Австралиска тв која 24 часа емитува Македонска програма и е најголемиот медиум не само во Австралија туку и цела дијаспора.Караванот почнува од Мелбурн каде на 1 ви фебруари во Фераро се одржува манефестацијата “Избор на најпопуларните” за музучкиот дел е задолжен мегапопуларниот Гоце Петрески Бананата а музиќки гости Татјана Лазаревска,Новица Василевски,Марјан Васковски,Стефан Новачевски,Иван Радевски и др.музицки имиња од Малбурн.

Инаку на манифестацијата како што дознаваме номинирани се околу 50 имиња што придонесле за Македонската заедница,култура,спорт и традиција.Идејата на ИНТВ е потикнување и зближување на Македонската заедница .Во номинаирите освен музичари има Бизнисмени,Доктори,Донатори,Фудбалски клубови ,Играорни друштва,интекуалци и др..Номиниранјето траеше два месеци и тоа исклучиво на гледачи од ИНТВ.Целата манифестација ке биде пренесувана на Сателитската ИНТВ.

исклучиво на гледачи од ИНТВ.

Следни дестинации се Перт,Сиднеј,Волонгон,Гелонг,Камбера

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*