CTOП ЗА ИЗBPШИTEЛИТЕ: Започна нова граѓанска иницијатива, потпиши ја петицијата


На социјаните мрежи веќе вирално се шири онлајн петиција со која треба се стави крај на „должничкото ропство“ наречено извршители. Живееме во држава во која што застаруваат делата на политичарите, но не и долговите, нешто што го нема никаде во демократскиот свет.

Да ставиме крај на блокирањето на сметките, наплатата на долгот да не трае подолго од две години, а не десет или повеќе години и да почне во државата да се почитува законот и застарувањето на долговите.

Петицијата може да ја потпишете ТУКА!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*