Во Шведска Библиотека ја Најде Македонија во Карта од 8000 Години пред Христос! (ВИДЕО)

Вистината е како шило, на една страна го притискаш на друга излегува. И додека тука на балканот (македонскиот полуостров), од учебниците одамна се избришани клучните факти, а оние малкуте останати сега ги доуништуваат и препишуваат на туѓи држави, низ светот секојдневно извира вистината за Македонија, Македонците и македонската кутура.

Бистриот македонски ум и совршениот баланс помеѓу инстиктот за полн стомак и поривот за вистината и правдата, нашиот гастрабајтер во Шведска од фабричката лента го однесоа во библиотека. Таму ни помалку ни повеќе си ја најде вистината за себе, за својот народ и својот предбиблиски род, вистина која длабоко во себе ја чувствува секој прав Македонец.

Во еден историски атлас на светот (за кој во некое идно време бугарските фалсификатори со сигурност ќе докажат дека Тито го печател) јасно стои дека од пред 8000 години пред Христа, па се до 18 век, континуитет од околу 10000, десет илјади години, на територијата на етничка Македонија и пошироко, денес поделена помеѓу нашите новородени соседи, не постои друг назив, освен МАКЕДОНИЈА.

Атласот се наоѓа во шведските библиотеки, а е испечатен во 1978 год. Во него хронолошки се прикажани сите општествено-политички промени на терироријата на македонскиот полуостров, денес со наметнато име балкански.

Би било добро нашите академски кругови да се заинтересираат малку повеќе за вакви извори, а помалку за проектите на Сорос.

Во продолжение видеото:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*