Македонското сонце изгравирано на ѕвоно во 1834 година, на коешто пишува: ☨ МАКЕДОНИА ✵- Мајстор Г. Д. Алексов од село Горно Броди, Серско

November 16, 2019 intvaustralia 0

Македонското сонце беше официјално државно знаме од 1992 до 1995г. Денеска со фашистичкиот Преспански договор е забрането во Македонија! Под влијание на грчката пропаганда, македонското […]