Успешно издание на “Македонски Фестивал на храната” во Мелбурн : Фестивалот поддржан од голем број спонзори

November 12, 2019 intvaustralia 0

На 27-ми октомври успешно беше реализирано уште едно издание на Македонскиот фстивал на храна, кој се одржува традиционално, оваа година по осми пат. По осми […]

Македонците во Швајцарија организираат хуманитарна забава за помош на Михаела Петрова, Никола Новоселски, Ирена Танчева, Томе Јанев

November 12, 2019 intvaustralia 0

Членовите на Македонското друштво „Пирок“ од Швајцарија, во сабота на 16 ноември од 18:00 часот организираат голема Хуманитарна забава, на која ќе се собираат донации […]