Не ги забораваат корените – погледнете како изгледа македонска свадба во Австралија

October 31, 2019 intvaustralia 0

Невеста и младоженец решија да направат традиционална македонска свадба во Австралија. На прославата влегоа со тапани и македонска народна песна, а потоа заиграа македонско оро […]

ТАНЕЦ СО ГРАНД ПРИ ВО ПАРИЗ

October 23, 2019 intvaustralia 0

Вечерва, на Меѓународниот фестивал на уметностите “Les Etoiles De Paris” во конкуренција на 350 учесници, оркестарот на “Танец” под водство на Дарко Илиевски ја освои […]