КАКО Е ПОДЕЛЕНА МАКЕДОНИЈА ВО БУКУРЕШТ ПРЕД 105 ГОДИНИ: Бугарите тргувале со Штип и Кочани, за да ја добијат Кавала за Русите

September 27, 2019 intvaustralia 0

Пред 105 години, во Букурешт, се преговараше за Македонија. Навистина, името Македонија не се ни споменува, но во суштина, се се’ врти околу нејзината територија. […]