СООПШТЕНИЕ

September 4, 2019 intvaustralia 0

Во рамките на Канонската посета на Австралиско-сиднејската епархија од страна на надлежниот архиереј Митрополитот Дебарско-кичевски и Администратор на Австралиско-сиднејската епархија, владиката Г. Тимотеј, со неговите […]

ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА, ПРЕД МАКЕДОНСКАТА АМБАСАДА

September 4, 2019 intvaustralia 0

Ги повикуваме Македонците во Австралија овој 8ми Септември, Денот на назависноста на Република Македонија, да го одбележат со присуство на семакедонскиот собир пред узурпираната Македонска амбасада […]