КАКО Е ПОДЕЛЕНА МАКЕДОНИЈА ВО БУКУРЕШТ ПРЕД 105 ГОДИНИ: Бугарите тргувале со Штип и Кочани, за да ја добијат Кавала за Русите

September 27, 2019 intvaustralia 0

Пред 105 години, во Букурешт, се преговараше за Македонија. Навистина, името Македонија не се ни споменува, но во суштина, се се’ врти околу нејзината територија. […]

Од сега учениците Македонци ќе можат да учат на Македонски од забавиште до 12 години

September 24, 2019 intvaustralia 0

Во радио интервју за информативната програма на Македонски јазик за австралиската телевизиска и информативна мрежа SBS, претседателката на Македонскиот просветно-училишен одбор во Нов Јужен Велс […]

Има 181.000 фанови и огромни гради: Запознајте ја најжешката Македонка од Авастралија (ФОТО)

September 23, 2019 intvaustralia 0

Се вика Кристина Петревски и живее во Мелбурн Слободен печат  23/09/2019 – 19:08 0 Ова е Кристина Петревски, Македонка која живее и работи во Австралија, поточно во Мелбурн. […]