21 Август Фестивал “Избор на летен хит 2019”

И оваа година во Општина Новаци во склоп на културно лето ќе се одржи “Избор на летен фолк хит”.

Ново оваа година е тоа што ке има три ипарични награди за учесниците.

Да подсетиме лани во машка конкуренција победник беше Благојче Стојановски Туше а во женска Елена Јовческа.

Пријавувањето е во тек и како што информираат организзаторите овој пат фестивалот ќе добие Интернационален карактер,заради што ќе земат учество и неколку изведувачи од соседните држави.

И оваа година преносот ќе биде на Сателитската ИНТВ и неколку регионални тв ширум Македонија.

организатори се Културно лето новаци и Шанел модно студио.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*