Македонија прифати дека Самоил е бугарски цар, а Наум и Климент хиротонисани од бугарска црква

June 12, 2019 intvaustralia 0

Иван Илчев, член на комисијата за историја од Бугарија нагласува дека работата на заедничката комисија со Македонија е дојдена до критична фаза поради ликот и […]