Непримерно уништување на евергрин од “Макфест“

Не e прв пат хитови од Фестивалот на забавни мелодии “Макфест“, со или без согласност да се користат во маркетиншки цели.Последново такво нешто е божемната химна на “Вардар“.

Всушност тоа е песната со наслов “Признавам“ на авторот Тоде Новачевски, а 1988 година на сцената на Макфест ја отпеаја сестрите Маријана и Росана.

Овој евергрин имаше повеќе преработки во зависност од мотивацијата на тие што сакале да го имаат овој безвременски хит, на своите аудио и видео записи.

Сетоа тоа било во рамки на пристојноста.Но ова се божемната химна на Вардар, е проста вулгаризација и уништување на овој безвременски, макфестовски хит.Песната од лирична-љубовна, е зорле направена да биде божем химнична.

Се отишло премногу во невкус, безгранично во уништување на песната.

Реакцијата е од Макфест

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*