Папата Франциск: Ако ви ги отсечат корените на вашата историја, на вашето наследство, вие младите ќе умрете

May 7, 2019 intvaustralia 0

Никогаш, ама никогаш не е премногу да се сонува. Кога личност не сонува, се предава на сожалувањето. Да се даде надеж на еден уморен свет, христијани и […]

Како на Титаник- бизнис класата се тепала за своите торби, додека патниците од економската класа живи гореле во авионот

May 7, 2019 intvaustralia 0

Во тек е целосната истрага за катастрофата со модерниот авион на Аерофлот на московскиот аеродром Шеремтјево, кога во запалениот „сухој“ загинаа 41 лице. Анализите сега […]