Голема провокација во Охрид за Велигден


Необична националистичка глетка во градот Охрид – утринава со албански знамиња беше “окупирана” Самоиловата тврдина која е симбол за градот.

Фотографиите кои се направени од репортери на Лидер на терен, кои се таму за локалните избори, покажуваат огромно знаме закачено на Самоиловата тврдина.

Во исто време, од внатрешна страна е забележливо дека со албански знамиња се шетаат луѓе облечени во албански униформи.

Овие сцени влегуваат директно помеѓу двата круга на локалните избори. Триумфализмот потекнува, веројатно од тоа што актуелниот в.д. градоначалник и кандидат на СДСМ за изборите – дозволува против-правно да се гради дивоградба, минарето на џамијата во Охрид со цел да обезбеди гласови од локалните албанци.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*