ЧЕРЧИЛ ЗА МАКЕДОНИЈА: Целата историја на Европа е поврзана со Македонија, Европа ја подели Македонија во 1913

April 20, 2019 intvaustralia 0

Винстон Черчил во неколку наврати има изјавено „Балканот произведува повеќе историја одколку што може да ја конзумира“. Но тоа е само краткиот дел од неговата […]

Повеќе македонски деца лани се родиле во странство отколку дома. Во Швајцарија и Италија, речиси 2 500

April 20, 2019 intvaustralia 0

Лани, повеќе македонски деца се родиле  во странство отколку во Македонија, вели анализата на  статистичарот Дончо Герасимовски. Во Македонија,  природниот прираст на населението лани бил […]