ГРЧКИОТ МЕДИУМ „ТРИБЈУН“ ОТКРИВА Децата во Македонија ќе учат дека Александар Македонски бил Грк, а Македонците Илири

March 27, 2019 intvaustralia 0

Учебниците по историја во Македонија ќе се преправаат и во нив изричито ќе биде наведено дека Александар Македонски бил Грк, објавува грчки „Трибјун“. Весникот тврди […]

Доживотен затвор за Македонката Симона која ја уби мајка си – Судот ја праша „како спиеше ноќе”

March 27, 2019 intvaustralia 0

22 годишната Македонка, Симона Зафировска, е осудена на доживотен затвор за сурово убиство на нејзината мајка Радица Зафировска, која ја уби со повеќе удари во […]