Оваа песна ги пробуди Македонците од Егејска Македонија

“Велат не нема” е песната која ги разбуди Македонците од Егејскиот дел на Македонија,која таму е прифатена како химна.Нема скоро веселба без таа песна Како на Егејскиот дел така и во нашата Држава.Текстот и музиката се на нашинци од Австралија Крсте Мечкаровски и Тоде Новачевски а аражманот на Златко Миладиноски а во исполнение на Влатко Миладиновски.Видеото е о сопственост на ИН Продукција која и беше задолжена за промовирањето на оваа песна.Токмо оваа песна го носи фолкерот Влатко Миладиновски на голема турнеа во Австралија.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*