Димитров: Mакедонскиот јазик е различен од јазикот на Македонците во Грција

March 11, 2019 intvaustralia 0

Грчката министерка за надворешни работи Анастасија Анагностополу по средбите во Скопје му е благодарна на својот македонски колега Никола Димитров, кој изјавил дека јазикот во […]

Македонските државјани во Австралија можат да се пријават за гласање на Претседатеските избори 2019 до 14 Март

March 11, 2019 intvaustralia 0

Право на гласање ќе имаат сите македонски државјани кои ќе се пријават преку онлајн апликацијата на Државната изборна комисија или во Амбасадата на Република Македонија […]