Хрватка ги собра симпатиите на Македонците: „Замислете нас да ни го земат морето и плодните полиња, ете тоа го направи Грција во Егејска Македонија“

March 1, 2019 intvaustralia 0

Замислете да ни го земат целиот наш брег (од кој заработуваме околу 11 милијарди евра годишно од туризам) и плодните обработливи полиња како што е […]

Македонците од Австралија ја отфрлаат „Северна“ од името на својата татковина – Македонија!

March 1, 2019 intvaustralia 0

Македонската заедница од Австралија го отфрла името „Северна Македонија“ за својата татковина и бара демократизација на австралиската надворешна политика. „Македонската заедница од цела Австралија почна […]