(видео)Едно име имаме во срцево го носиме,погледнете што се случива на оваа песна во Сиднеј

March 30, 2019 intvaustralia 0

Ѓоко Јовиќ и Енерџи бенд ја завршија својата Австралиска турнеја која помина повеќе од успешно.Погледнете што се случуваше во Сиднеј на последниот концерт кога ја […]

KPИTИЧHO E ВО МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА: Луѓето бeгaaт пред oгнeнaтa cтиxиja, се мoбилизиpaaт сите расположливи средства

March 29, 2019 intvaustralia 0

Жителите на село Саса се eвakyиpaaт пред oгнeнaтa cтиxиja, а Македонска Каменица се мoбилизиpa со сите расположливи средства за гacнeњe на големиот пoжap кој ги […]

Татјана Лазаревска е мета на закани: Македонската пејачка во Австралија добива заканувачки пораки

March 28, 2019 intvaustralia 0

Фејсбук статусот на Татјана Лазаровска ангажирана како професионален војник во артилериската единица на АРМ, која напиша дека напаѓачот од Нов Зеланд одговорен за масакрот во […]

Министерот за имиграција, државјанство и мултикултурни прашања Дејвид Колман се сретна со членовите на Австралиско-македонскиот совет

March 28, 2019 intvaustralia 0

 Пакетот на Владата од 71 милион долари, со цел да ги здружи Австралијците, вклучува 10 милиони долари за Програмата за училиштата во кои се изучуваат […]